Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Jaderpark

Nachtmerrie wordt werkelijkheid voor Duits dierenpark: tientallen vogels geruimd

20-09-2022, 23.59 uur

De uitbraak van vogelgriep betekent een enorme klap voor het Duitse attractie- en dierenpark Jaderpark. Tientallen vogels zijn geruimd, meldt het management. Mogelijk moeten binnenkort nog meer dieren afgemaakt worden. Dat is afhankelijk van onderzoeksresultaten.

"Na de dood van een eend in ons watervogelverblijf is uit onderzoek gebleken dat het dier is gestorven aan vogelgriep H5N1", valt te lezen in een verklaring. "Als gevolg daarvan hebben we de nodige maatregelen moeten nemen."

Het resulteerde in het doden van alle 55 watervogels in het park in deelstaat Nedersaksen. Inmiddels zijn er monsters genomen van andere vogels in de dierentuin. Men wacht de uitkomsten daarvan af. "We gaan daar zeer nauwkeurig mee om, aangezien we een zeer grote collectie aan exotische vogels huisvesten."

Afgesloten
Er zijn al aanvullende stappen gezet. Zo werden alle resterende vogels verplaatst naar de binnenverblijven en zijn bepaalde delen van het park nu afgesloten voor bezoekers. De looproute is aangepast.

Er is bij de autoriteiten een ontheffing aangevraagd voor kostbare exotische vogels. Normaal gesproken moet onmiddellijk de volledige collectie geruimd worden, maar de directie van het Jaderpark hoopt op een uitzondering.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Jaderpark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be