Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Foto's: Phantasialand haalt bootjes van Hollywood Tour uit attractie

16-09-2022, 22.59 uurBeeld: Anna Koelen

De laatste hoop op een heropening van Hollywood Tour in Phantasialand is verkeken. Nadat het Duitse pretpark de klassieke bootjesdarkride in de zomer van 2020 sloot voor "onderhoud", bleef het stil. Begin dit jaar werden veel verwijzingen naar de cultattractie verwijderd. Nu zijn ook de vaartuigen uit de baan gehaald.

Ze staan achteraan op de parkeerplaats van Hotel Charles Lindbergh. Tot nu toe heeft Phantasialand de sluiting van Hollywood Tour nooit officieel bevestigd, maar de troosteloze aanblik zegt genoeg: de boten werden op het terrein gedumpt, zonder bescherming tegen weersomstandigheden. Ze zijn in slechte staat.

In Hollywood Tour maakten bezoekers sinds 1990 een vaartocht langs scènes uit bekende films, waaronder Jaws, Tarantula, Frankenstein, 20,000 Leagues Under the Sea en King Kong. Het transportsysteem en de boten werden destijds geleverd door fabrikant Intamin.

Crazy Bats
Een tweede attractie in het Hollywood Tour-complex, de overdekte familieachtbaan Crazy Bats uit 1988, is tot op de dag van vandaag wel gewoon operationeel. Het is wachten tot Phantasialand de toekomstplannen voor het gebied ten uitvoering brengt. Het park staat erom bekend regelmatig delen met de botte bijl te slopen om plaats te maken voor iets nieuws.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be