Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Komende winter weer honderden asielzoekers in vakantiepark Duinrell

13-09-2022, 23.59 uur

Het vakantiepark van Duinrell wordt komende winter opnieuw bevolkt door honderden asielzoekers. Net als in voorgaande jaren nemen vluchtelingen 's winters hun intrek in een groot aantal Duinrell-bungalows. Er is dit keer plek voor maximaal 930 personen, in de periode van 7 november 2022 tot 27 maart 2023.

"Het gaat vooral om kansrijke asielzoekers die in afwachting zijn van de uitkomst van hun asielaanvraag", meldt de gemeente Wassenaar. "De groep bestaat uit volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar." De kinderen gaan onderwijs volgen in Leiden.

De tijdelijke opvang, op een apart gedeelte van het landgoed, wordt voorzien van een eigen in- en uitgang. Op die manier blijven de asielzoekers gescheiden van reguliere verblijfsgasten die 's winters vakantie vieren in Duinrell.

Beveiliging
Er zal 24 uur per dag beveiliging aanwezig zijn. Overdag houden ook medewerkers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een oogje in het zeil. "Speciale aandacht gaat uit naar de samenwerking tussen de politie, COA, Duinrell en gemeente bij de aanpak van overlastgevende asielzoekers", laat de gemeente weten.

Burgemeester Leendert de Lange zegt blij te zijn om "als Wassenaarse gemeenschap een bijdrage kunnen leveren aan een urgent en maatschappelijk probleem". "Er wordt constructief samengewerkt en er zijn goede afspraken met elkaar gemaakt. Ik kijk ook dit jaar uit naar een positieve samenwerking." Voor omwonenden vindt op 19 september een informatiebijeenkomst plaats.

Vergoeding
De directie van het attractiepark krijgt voor de opvang een riante vergoeding van het COA. Dat bedrag wordt niet bekendgemaakt, maar tijdens de coronacrisis vertelde directeur Philip van Zuylen van Nijevelt dat Duinrell dankzij de financiële bijdrage geen medewerkers hoefde te ontslaan.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be