Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Foto's: Efteling maakt Spookslot-bewoners klaar voor laatste rustplaats

13-09-2022, 20.37 uur

Het is een drukte van belang bij het Spookslot in de Efteling. Achter het spookkasteel verzamelen zich steeds meer bekende Spookslot-bewoners die klaargemaakt worden voor hun laatste rustplaats. De meeste figuren zullen de rest van hun dagen slijten in het Efteling-archief.

Veel rekwisieten zijn ingepakt met folie en bubbeltjesplastic om beschadigingen te voorkomen. Dat was bij eerder verwijderde decorstukken niet het geval. Oplettende Efteling-fans zullen ondanks de dikke lagen beschermingsmateriaal verschillende objecten herkennen. Zo zit de Jammerende Man op een pallet samen met de beroemde viool uit de griezelvoorstelling.

Daarnaast is de enorme kroonluchter zichtbaar die voorheen in de ronde zaal in de wachtrij hing. De draakvogels die erboven verschenen, staan ook klaar voor transport. Een ander opvallend item is een grote koker met de tekst "reservedoek", mogelijk ooit bedoeld ter vervanging van de doorzichtige doeken in de zaal.

Holle Bolle Gijs
Verder wacht Matroos Gijs, de Holle Bolle Gijs die decennialang achter het Spookslot te vinden was, op een nieuwe bestemming. Op het plein achter de spookruïne zijn vaste hekwerken geplaatst. Die moeten de wortels van de bomen in het gebied beschermen tegen zwaar bouwmateriaal. De Efteling wil tijdens de bouw van Spookslot-vervanger Danse Macabre zo veel mogelijk bomen sparen.

Pas als alle waardevolle decorstukken uit het Spookslot zijn verwijderd, kan de sloop van het gebouw beginnen. Ook horecalocatie Het Seylend Fregat gaat binnen afzienbare tijd plat. Drie onderdelen uit het Spookslot krijgen deze week een plek in het openbare Efteling Museum, gelegen aan het Anton Pieckplein.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be