Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nagenoeg alle Britse attractieparken dicht voor begrafenis koningin Elizabeth

18-09-2022, 18.59 uur

Bijna alle attractieparken in het Verenigd Koninkrijk zijn op maandag 19 september gesloten in verband met de begrafenis van koningin Elizabeth. Het Britse staatshoofd overleed op donderdag 8 september op 96-jarige leeftijd. Britten krijgen vrij op de dag van de begrafenis, maar dat betekent niet dat ze naar een pretpark kunnen.

Onder andere Alton Towers, Thorpe Park, Chessington World of Adventures, Legoland Windsor, Drayton Manor en Paultons Park houden de poorten maandag uit respect gesloten. Dat geeft medewerkers en gasten de kans om de plechtigheid in alle rust te volgen. De hotels van Legoland zijn ook vandaag niet toegankelijk.

Southport Pleasureland gaat nog een stap verder: dat park is al sinds de sterfdag van de Queen dicht. Men heeft ervoor gekozen om tijdens de volledige tiendaagse periode van nationale rouw geen bezoekers te ontvangen. Volgend weekend gaat de bestemming weer open.

Flamingo Land
Blackpool Pleasure Beach en Fantasy Island zouden op 19 september sowieso gesloten zijn. Alleen in pretpark Flamingo Land, gelegen in graafschap North Yorkshire, zijn bezoekers maandag gewoon welkom. Wel staan de attracties stil tussen 10.45 en 12.30 uur (lokale tijd). "Er zal een periode van stilte en bezinning zijn, zodat onze teamleden en gasten samen hun respect kunnen tonen", laat Flamingo Land weten.

De staatsbegrafenis van de koningin betekent de grootste veiligheidsoperatie ooit voor de stad Londen, met zo'n tweeduizend gasten, waaronder honderden staatshoofden, regeringsleiders en andere hoogwaardigheidsbekleders. Daarnaast verwacht men honderdduizenden toeschouwers die ter plekke gaan proberen om een glimp van de ceremonie op te vangen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be