Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
VDNH

Moskou stoot Londen van de troon met Europa's grootste reuzenrad

13-09-2022, 23.26 uur

Het iconische Engelse reuzenrad London Eye is niet langer het hoogste reuzenrad van Europa. Na 22 jaar werd het 135 meter hoge rad in Londen ingehaald door Rusland. In hoofdstad Moskou opende afgelopen weekend Sun of Moscow, een reuzenrad van maar liefst 140 meter hoog.

De toeristische attractie staat op het terrein van VDNH, een amusementspark met historische gebouwen, tuinen, tentoonstellingen en voorstellingen. Sun of Moscow is de vervanger van het 73 meter hoge rad Moscow-850, dat halverwege de jaren negentig geopend werd. De attractie is in 2016 ontmanteld om plaats te maken voor het nieuwe reuzenrad.

Sun of Moscow werd zaterdag virtueel geopend door de Russische president Vladimir Poetin, die momenteel verwikkeld is in een oorlog met Oekraïne. Hij was niet fysiek aanwezig: Poetin verscheen via een digitale videoconferentie. "De hoogte van 140 meter is uniek", liet de president weten tijdens de openingsceremonie. "Zoiets bestaat niet elders in Europa. Het is belangrijk om familie en vrienden een kans te geven om te ontspannen."

Doorzichtige vloer
Het gigantische reuzenrad bestaat uit dertig gesloten cabines, waarvan vijf een doorzichtige vloer hebben. De gondels zijn voorzien van airco, verlichting, verwarming en audio. Eén rondje duurt bijna negentien minuten. De gelijktijdige capaciteit van het volledige rad bedraagt 450 personen. Men hoopt op 2,5 miljoen bezoekers per jaar.

Vrij snel na de officiële opening traden er technische problemen op, waardoor het rad gesloten moest worden. Wie tickets had gekocht voor het openingsweekend, kreeg het verzoek om later terug te komen. Het management benadrukt dat de aankomende tijd gebruikt zal worden als een testperiode, waarin het reuzenrad soms buiten gebruik zal zijn voor modificaties.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be