Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Foto's: spectaculaire reddingsoperaties bij speciaal evenement in Walibi Belgium

13-09-2022, 21.10 uurBeeld: @grimpdayofficial

Bijna 170 brandweerlieden en andere reddingswerkers uit achttien verschillende landen hebben Walibi Belgium gebruikt als speeltuin. Het pretpark was afgelopen donderdag het toneel van de Grimpday, een jaarlijkse wedstrijd voor hulpverleners gespecialiseerd in bijzondere evacuaties.

24 verschillende teams ontfermden zich over ontruimingen bij vier verschillende attracties. Er werden technische storingen en ongelukken gesimuleerd bij hangende achtbaan Vampire, houten achtbaan Weerwolf, lanceerachtbaan Psyké Underground en vrijevaltoren Dalton Terror.

Dat leverde spectaculaire beelden op, die door de organisatie werden gepubliceerd op social media. Te zien is hoe de deelnemers op tientallen meters hoogte passagiers uit de attracties halen en voorzichtig weer naar beneden takelen.

Ervaring
Hoewel de Grimpday wordt gepresenteerd als wedstrijd, benadrukt de organisatie dat de dag vooral bedoeld is om ervaring op te doen en kennis uit te wisselen. Het attractiepark was uiteraard gesloten voor betalende bezoekers.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be