Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Waterbaan Indiana River in Bobbejaanland krijgt vulkaanthema

10-09-2022, 23.59 uur

De bekende waterattractie Indiana River in Bobbejaanland ondergaat komende winter een transformatie. Daarbij krijgt de 31 jaar oude waterbaan met boomstammetjes een nieuw thema, dat samenhangt met een mysterieuze vulkaan. De werktitel luidt Mystery Vulcano. Het ontwerp wordt verzorgd door de Belgische firma KCC Entertainment Design.

Dat hebben algemeen directeur Yves Peeters en commercieel directrice Peggy Verelst vanavond bekendgemaakt tijdens een afscheidsavond voor Indiana River. Vanwege het verdwijnen van het huidige thema had het Vlaamse pretpark een speciale bijeenkomst georganiseerd voor fans en journalisten.

Zij hadden de mogelijkheid om de attractie na sluitingstijd zo vaak te bezoeken als ze wilden. Actiefoto's waren gratis. Sommige aanwezigen kregen ook een uniek kijkje achter de schermen. Bovendien deelde Bobbejaanland goodiebags uit, met een Indiana River-pin, een nostalgische ansichtkaart en een afscheidsboekje met onder andere oude tekeningen, bouwfoto's en reclameposters.

Fabriek
De directie maakte van de gelegenheid gebruik om tegelijkertijd het vulkaanthema te onthullen. In een publieksenquête kwamen eerder dit jaar drie verschillende opties voorbij: naast de vulkaan konden deelnemers kiezen voor een Scandinavische fabriek en een middeleeuws festival. Verelst vertelde dat vrijwel iedereen voor de vulkaan ging.

Daarom zal volgend jaar een enorme vulkaan verrijzen in 't plezantste land. Het is de bedoeling om uiteindelijk een volledig nieuw themadeel te creëren dat loopt van familieachtbaan Oki Doki tot restaurant The Lake House. Op den duur moeten interactieve darkride El Paso, powered coaster Bob Express en boomstambaan Wildwaterbaan dus ook een ander thema krijgen. In 2023 wordt alvast een eerste stap gezet.

Verbouwing
Overigens gaat Indiana River na vanavond niet direct dicht. Wie nog een laatste boottocht door het Zuid-Amerikaanse regenwoud wil maken, heeft daar nog zo'n twee maanden de tijd voor. In de laatste week van het halloweenseizoen start de verbouwing. Het baanverloop blijft intact. Volgens Bobbejaanland gaat het om de enige volledig overdekte boomstambaan ter wereld.Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be