Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling geeft elementen uit Spookslot plekje in Efteling Museum

08-09-2022, 15.44 uurBeeld: @vijfzintuigen, @LaaglanderLeo

Een deel van het Spookslot blijft voortbestaan in de Efteling. Drie elementen uit de gesloten attractie worden deze maand neergezet in het Efteling Museum, gelegen aan het Anton Pieckplein. Dat bevestigt een woordvoerder van het sprookjespark aan Looopings.

In het Efteling Museum zijn al sinds 2004 heel veel oude rekwisieten uit het attractiepark te vinden. Af en toe voegt men nieuwe bezienswaardigheden toe. Eind 2018 werd op de binnenplaats van het museum nog een deel van de oude Python-rail geplaatst. In het voorjaar van 2019 verscheen daar een oldtimer van De Oude Tufferbaan.

Deze maand volgen dus elementen uit het 44 jaar oude Spookslot, dat afgelopen zondag voor het laatst geopend was. Om die reden is het museum op donderdag 15 september niet toegankelijk voor publiek. Het is de bedoeling om dan ook te beginnen met het updaten van de zogeheten Tovertafel, de interactieve parkplattegrond die al jaren niet bijgewerkt is.

Polka Marina
Sinds deze week wordt in het Efteling Museum al wel op subtiele wijze aandacht geschonken aan de sluiting van het Spookslot. In een vitrine zijn enkele fotolijstjes neergezet met afbeeldingen van de spookruïne, naast foto's van andere verdwenen attracties als bootjesmolen Polka Marina en het Avonturen Doolhof.

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be