Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Ongeluk bij achtbaan Disneyland Paris: plaat komt los, bezoeker naar het ziekenhuis

07-09-2022, 15.49 uur

In de wachtrij voor een achtbaan in Disneyland Paris is een zwaar paneel afgebroken. Dat gebeurde maandag bij de overdekte rollercoaster Avengers Assemble: Flight Force in het Walt Disney Studios Park. Het vallende onderdeel kwam terecht op een passerend meisje.

Zij moest met verwondingen aan haar nek en voet naar het ziekenhuis worden gebracht, melden ingewijden aan Looopings. Het is niet duidelijk hoe het nu met haar gaat. Een woordvoerder van Disneyland Paris heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

De plaat was volgens betrokkenen bevestigd aan een muur in de eerste grote ruimte van de wachtrij, waar een sculptuur met het Avengers-logo staat. De onderkant had men stevig vastgemaakt, maar de bovenkant was alleen gelijmd.

Verstevigd
Na het incident op maandag bleef de Marvel-attractie de rest van de dag gesloten. Op dinsdagochtend kon Avengers Assemble: Flight Force opnieuw in gebruik genomen worden nadat alle panelen gecontroleerd en waar nodig verstevigd waren.

Erg lang heeft de coaster vervolgens niet gedraaid, want dinsdagmiddag liep een trein door onbekende oorzaak halverwege de baan vast. Sindsdien is de achtbaan wederom dicht.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be