Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Reuzenrad uit de Winter Efteling te koop voor 150.000 euro

07-09-2022, 17.11 uur

Een nostalgisch reuzenrad staat te koop voor 150.000 euro. Efteling-fans zullen het rad herkennen als Die Alpenmühle. Onder die naam stond de attractie in de winter van 2018 en 2019 in het Kaatsheuvelse attractiepark, op de plek waar nu restaurant Bäckerei Krümel te vinden is.

Het gaat om een bescheiden kermisattractie van ongeveer 9 meter hoog, met zes gondels. De molen is in het bezit van de firma Draaivermaak uit het Groningse dorp Garmerwolde. Volgens de eigenaren is het gevaarte in zeer goede staat.

Bovendien roemen de ondernemers de "zeer snelle montage en demontage". "Verkoop wegens verandering van bedrijf", schrijven ze in een Facebook-groep met tweedehands attracties.

Blikvanger
Het klassieke reuzenrad, dat op één aanhanger past, zou "de blikvanger op elke evenement" zijn. Hoewel op een bord "anno 1901" vermeld staat, werd de attractie begin deze eeuw gefabriceerd. Geïnteresseerden kunnen per mail contact opnemen met Draaivermaak.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be