Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vervangt spoorbrug tijdens sluiting Stoomtrein

07-09-2022, 16.27 uurBeeld: @eftel_straat, @Mitch20713925

De Efteling is bezig met het vernieuwen van de 75 meter lange spoorbrug over de Siervijver. Het traject van de Stoomtrein loopt sinds halverwege de jaren tachtig over de vijver, in de buurt van restaurant Panorama en het Kinderspoor. Onderdelen van de brug waren aan vervanging toe.

Om die reden blijft de Stoomtrein deze week gesloten, naar verwachting tot en met vrijdag 9 september. Foto's tonen hoe er druk gewerkt wordt aan het plaatsen van nieuwe balken onder de rail. Het is de bedoeling dat de Stoomtrein hier vanaf komend weekend weer passeert. Ook bij Station Marerijk, op het Ton van de Venplein, wordt het platform opgeknapt.

Naast de Stoomtrein is momenteel ook de Gondoletta buiten gebruik. Bezoekers kunnen tot en met volgende week geen boottocht maken over de Siervijver. Daarnaast vinden werkzaamheden plaats bij 4D-bioscoop Fabula en worden bij het Spookslot voorbereidingen getroffen voor de sloop.







Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be