Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Oakwood Theme Park

Verbazing over filmpje van heen en weer schuddende achtbaan

03-09-2022, 16.07 uur

Een filmpje van een heen en weer schuddende houten achtbaan maakt de tongen los op social media. Videobeelden laten zien hoe de constructie van de 26 jaar oude rollercoaster Megafobia in het Britse pretpark Oakwood op en neer deint zodra er een trein overheen raast.

Een heuvel krijgt zo veel krachten te verwerken dat de rail lijkt te veranderen in een pudding. Veel kijkers zeggen zich zorgen te maken, maar het attractiepark in Wales benadrukt dat het tafereel totaal geen kwaad kan.

"Megafobia is een houten achtbaan, ontworpen om buigingen van de rail en zijdelingse bewegingen van de ondersteuningen toe te laten als de trein over het spoor rijdt", vertelt een woordvoerder aan nieuwssite The Pembrokeshire Herald. "De attractie, die altijd al flexibel was, wordt dagelijks geïnspecteerd."

Failliet
De coaster is 900 meter lang en 26 meter hoog. Treinen halen een topsnelheid van 77 kilometer per uur. Fabrikant Custom Coasters International ging in 2002 failliet. In 2019 kwam Megafobia nog in het nieuws toen de veiligheidsbeugel van een Nederlandse vlogger tijdens een ritje plotseling openging.



Meer Oakwood Theme Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be