Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tropical Islands Resort

Energiecrisis: waterpark Tropical Islands stopt met verwarmen buitenbad

03-09-2022, 10.24 uur

Het buitenbad van het bekende Duitse waterparadijs Tropical Islands wordt niet meer verwarmd. De populaire vakantiebestemming bij Berlijn heeft dat naar eigen zeggen besloten vanwege de energiecrisis. Schaarste en onzekerheid, onder meer vanwege de oorlog in Oekraïne, zorgen voor torenhoge energiekosten.

"Ook Tropical Islands draagt een steentje bij om energie te besparen", schrijft het management in een verklaring. Tegelijkertijd stelt men bezoekers gerust. "Door de hoge buitentemperaturen is de huidige watertemperatuur nog steeds een aangename 25 graden."

Dat blijft volgens Tropical Islands nog wel even zo, omdat het water van buitengebied Amazonia 's avonds wordt afgevoerd en in ondergrondse tanks wordt behandeld. "Om die reden is er geen risico dat de temperatuur tijdens koudere nachten zal dalen. We behouden ons het recht voor om op elk moment wijzigingen door te voeren."

Wildwaterbaan
Tropical Islands is het hele jaar door geopend. Het waterpark werd gebouwd in een voormalige zeppelinhangar, waar het permanent 25 graden is. Gasten kunnen zowel in de hal overnachten als erbuiten. Amazonia, met meerdere buitenbaden, een glijbaan, een waterspeelplaats en een wildwaterbaan, opende in 2016.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Tropical Islands Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be