Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Activist laat protestbord achter in de Efteling: 'Géén slot op het Spookslot'

01-09-2022, 21.22 uurBeeld: @stanvandenboom, @justinvdweghe, @ramonheeren

Nog niet iedereen heeft vrede met de naderende sluiting van het Spookslot in de Efteling. Op het entreebord van de attractie is vanavond een protestbord achtergelaten. Een anonieme activist plakte een kartonnen paneel met de tekst "Géén slot op het" boven het logo, waardoor de tekst "Géén slot op het Spookslot" ontstond.

Het stuk karton werd bevestigd met tape. Toen medewerkers het bordje in de smiezen kregen, is het paneel onmiddellijk verwijderd. De Efteling is niet blij met de actie.

"We snappen de emotie", laat een voorlichter weten. "Ook wij vinden het moeilijk om afscheid te nemen van deze iconische attractie. Maar we geven gasten graag de gelegenheid om het Spookslot nog tot en met zondag te bewonderen zonder belemmeringen."

Bouwkundige staat
De spookruïne moet na ruim 44 jaar plaatsmaken voor een nieuwe griezelattractie in de geest van het Spookslot: Danse Macabre. Onder andere de bekende muziek blijft behouden. De Efteling wil van het oude spookkasteel af vanwege de slechte bouwkundige staat en omdat de klassieke attractie in de ogen van de directie niet meer van deze tijd is.

Sommige liefhebbers kunnen dat niet verkroppen. Een petitie tegen de sloop leverde eerder dit jaar meer dan negenduizend handtekeningen op. Ook erfgoedverenigingen bemoeiden zich met de kwestie, in de hoop het Efteling-management op andere gedachten te brengen. Vanmiddag verscheen een boeket bij een grafzerk naast de attractie.



Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be