Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bijzondere aanpassing bij achtbaan Bobbejaanland, mede dankzij fans

30-08-2022, 00.42 uur

Bobbejaanland heeft een opvallende aanpassing doorgevoerd bij de overdekte rollercoaster Revolution. In het verleden was bij het wegrijden van de achtbaantrein een typerend geluid van opstartende motoren te horen. Sinds een opknapbeurt in 2016 ontbrak het geluid. Dankzij een fanclub is de oude klank nu weer terug.

De technische ploeg van Bobbejaanland is op eigen initiatief op zoek gegaan naar het verdwenen geluid, om onderdeel te maken van de soundtrack van de attractie. Fanclub BJL Revolution Fans bleek te beschikken over een heldere opname, afkomstig uit 2005.

Die is nu toegevoegd aan de rit, tot grote vreugde van nostalgische fans. Voortaan zijn de zoemende motoren weer bij elke rit hoorbaar, hetzij kunstmatig.

Technonummer
Revolution heeft een cultstatus onder pretparkliefhebbers dankzij de typische retrosfeer, klassieke lichteffecten, een illustere videoprojectie en de iconische muziek; een fragment uit het hysterische technonummer Bones on the Beach van componist Michael Hoenig.

De achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma opende in 1989. Vandaag de dag heeft de attractie de langste achtbaantrein ter wereld, met maar liefst dertig karretjes voor twee personen.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be