Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tropical Islands Resort

Overdekt waterpark Tropical Islands neemt nieuw kindergebied in gebruik

28-08-2022, 19.31 uur

Eén van de grootste zwemparadijzen van Europa is uitgebreid met een kindergebied. Het overdekte waterpark Tropical Islands in Duitsland, gelegen bij Berlijn, opende onlangs een waterspeeltuin voor kleine kinderen: Kraki Beach. De toevoeging werd ontworpen en gebouwd door twee Nederlandse bedrijven.

In Kraki Beach kunnen jonge bezoekers zich onder meer vermaken met een dubbele glijbaan en fonteinen. Verder ontdekken ze achter een waterval een verborgen onderwaterstation met een aquarium. Blikvanger is een roze octopus, met meterslange tentakels die twee ondiepe zwembadjes omsluiten.

Ook zijn er zitplaatsen voor volwassenen gerealiseerd, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden terwijl kinderen spelen. In een persbericht wordt eveneens gesproken over "een bijzonder samenspel van licht en geluid".

Parques Reunidos
Jora Vision was verantwoordelijk voor het ontwerp. Watergames & More leverde de waterspeeltoestellen. De bouw nam zo'n drie maanden in beslag. Volgens parkmanager Chris Jung hadden gasten veel behoefte aan een nieuw gedeelte voor peuters. Tropical Islands, onderdeel van parkengroep Parques Reunidos, werkt momenteel nog aan twee nieuwe waterglijbanen.



Meer Tropical Islands Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be