Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Ouders laten 1-jarig kind alleen in pretpark zodat ze samen in attracties kunnen gaan

28-08-2022, 18.21 uur

In het Zweedse pretpark Gröna Lund, gelegen in hoofdstad Stockholm, is afgelopen week een 1-jarig kind alleen gelaten door de ouders. Vader en moeder hadden zin om samen in de attracties te gaan. Ze besloten om de kinderwagen met hun kind onbeheerd achter te laten.

Beveiligers troffen de eenzame dreumes dinsdagavond aan, in de buurt van één van de attracties. Na ongeveer tien minuten gewacht te hebben, om te zien of de ouders snel zouden terugkeren, is de politie ingeschakeld. Het kleine kind werd ondertussen naar de gastenservice gebracht.

Toegesnelde agenten hebben even later met de ouders gesproken. Zij zijn niet opgepakt, omdat er voor zover bekend geen sprake was van een misdrijf. Voor de zekerheid werd de Zweedse jeugdzorg wel op de hoogte gebracht van het voorval.

Veilige plek
Volgens een woordvoerster van Gröna Lund zijn de ouders in de dertig. Ze benadrukt dat het zeer onwenselijk is om zo'n jong kind alleen te laten, ook al is het attractiepark volgens haar een zeer veilige plek. "Dit hoort gewoon niet: niet in Gröna Lund en niet op andere plaatsen."

Meer Gröna Lunds Tivoli
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be