Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Lightwater Valley

Engels pretpark houdt langste achtbaan van Europa gesloten

28-08-2022, 20.55 uur

De langste achtbaan van Europa gaat vermoedelijk nooit meer open. The Ultimate, gelegen in het Engelse pretpark Lightwater Valley, werd in 2020 gesloten vanwege de coronacrisis. Vorig jaar kreeg het park een nieuwe eigenaar. De focus kwam te liggen op gezinnen met kinderen en The Ultimate paste niet in dat plaatje.

Toch was de gigantische rollercoaster toen nog niet helemaal afgeschreven. Het nieuwe management van Lightwater Valley kondigde aan verschillende opties te bekijken voor de toekomst van The Ultimate. Inmiddels is er een knoop doorgehakt. Achtbaanliefhebbers zullen niet blij zijn met de beslissing.

In een verklaring laat Ligthwater Valley weten dat de attractie buiten gebruik blijft. "Er zijn geen plannen voor een heropening", valt er te lezen. "We begrijpen de teleurstelling bij sommige bezoekers, maar sinds enkele jaren profileren we onszelf als een avonturenpark voor families met kinderen tot 12 jaar. The Ultimate past niet bij die nieuwe richting."

2268 meter
The Ultimate opende in 1991 als de langste achtbaan ter wereld, met een totale lengte van maar liefst 2268 meter. De coaster is ruim 32 meter hoog. Het parcours telt drie kettingliften, waarvan de laatste gebruikt werd om de treinen terug in het station te takelen. De topsnelheid bedroeg zo'n 80 kilometer per uur.

Na het wegvallen van The Ultimate mag het Engelse attractiepark Blackpool Pleasure Beach zich de nieuwe recordhouder noemen. Stalen achtbaan The Big One wordt de langste coaster van Europa, met een lengte van 1675 meter. De 1620 meter lange Silver Star in het Duitse Europa-Park komt op de tweede plek.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Lightwater Valley
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be