Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Meisje (5) zit vijftig minuten vast in speeltoestel Efteling

24-08-2022, 23.59 uurBeeld: Bart Meesters, Senn Friesen, @eftel_nerd

In de Efteling is woensdagavond een 5-jarig meisje met haar hoofd vast komen te zitten in een speeltoestel in de vorm van een iglo. Ze was aan het spelen in de overdekte Speelwereld bij de uitgang van 4D-bioscoop Fabula. Het duurde vijftig minuten voordat de jonge bezoeker uit de benarde positie bevrijd kon worden.

In eerste instantie werden Efteling-medewerkers en beveiligers opgetrommeld. Toen zij het kindje niet los kregen, heeft men de brandweer ingeschakeld. Ook de politie en een ambulance kwamen ter plaatse. De omgeving werd afgezet en de attractie ging dicht. Brandweerlieden moesten een deel van de iglo openknippen om het meisje te bevrijden.

Uiteindelijk is het voorval goed afgelopen. "Het meisje is niet gewond geraakt, maar ze is uiteraard wel geschrokken", vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "We zijn heel blij met een goede afloop." Het kind en haar gezin logeren in een verblijfsaccommodatie van de Efteling. "We hebben onze collega's gevraagd om wat extra aandacht aan hen te schenken."

Hekken
De Speelwereld van Fabula bevindt zich tussen de bioscoopzaal en het Fabula Restaurant. Inmiddels is de locatie weer open, maar de iglo in kwestie werd afgezet met hekken. Morgen komen veiligheidsspecialisten van de Efteling poolshoogte nemen, zodat dergelijke situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be