Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

14-jarig meisje gewond door knappen van koord bij bungee-attractie

17-08-2022, 15.57 uur

Op een grote kermis in Duitsland is dinsdagmiddag een 14-jarig meisje lichtgewond geraakt. Ze nam plaats in de bungee-attractie Hot Shot. Voor aanvang van de rit knapte één van de koorden waarmee de gondel normaal gesproken de lucht in wordt geslingerd. Dat is te zien op videobeelden die een omstander maakte.

Het slachtoffer zat samen met een 40-jarige man in de balvormige gondel. Toen het elastiek strak werd getrokken, knapte het koord aan de kant van de tiener. Dat ging gepaard met een hoop rook. Het bakje zat op dat moment nog wel vast aan een dunne veiligheidskabel.

Het incident vond rond 14.15 uur plaats op het Gäubodenvolksfest, een volksfeest in deelstaat Beieren. De attractie is op last van de autoriteiten stilgelegd. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Volgens de organisatoren van de kermis was Hot Shot vooraf getest en goedgekeurd door regionale en landelijke keuringsinstanties.

Maandag
Het koord in kwestie zou pas afgelopen zondag in gebruik zijn genomen. Er is een nieuw exemplaar besteld, dat maandag geïnspecteerd wordt. De kermis is die dag voor het laatst geopend voor publiek. Het Gäubodenvolksfest startte op vrijdag 12 augustus.



Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be