Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlandse fabrikant verkoopt nieuw attractietype aan Canadees pretpark

13-08-2022, 11.30 uur

Een Nederlands bedrijf levert een sensationele nieuwe thrillride aan een attractiepark in Canada. Mondial Rides, gevestigd in het Friese dorp Terband, ontwikkelde enkele jaren geleden een attractietype met de naam avalanche. De constructie bestaat uit een tientallen meters lange draaiende paal met aan één zijde twee kantelende gondels.

Elke gondel heeft aan beide kanten een bank met tien zitplaatsen. In totaal is er plek voor veertig personen. Tijdens een rit vliegen de banken voortdurend over de kop. Het concept werd door Mondial ontwikkeld in samenwerking met Henri Groels Innovations uit Valkenswaard.

Nu is er voor het eerst een exemplaar verkocht. Canada's Wonderland, zo'n 30 kilometer ten noorden van Toronto, wordt het eerste pretpark ter wereld met een avalanche-attractie. De opening vindt plaats in 2023. In een aankondiging wordt gesproken over een "gigantische looping ride met roterende armen, uniek in de wereld".

Mechanisch wonder
"Inzittenden draaien, duikelen en tollen 360 graden, ondersteboven, op een hoogte van 47 meter met snelheden tot 75 kilometer per uur", belooft Canada's Wonderland. De toevoeging gaat Tundra Twister heten. "Dit mechanische wonder, de enige in zijn soort ter wereld, garandeert een unieke en sensationele ervaring als nooit tevoren."Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be