Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisachtbaan kan niet opgebouwd worden na ongeluk op de snelweg

09-08-2022, 16.20 uurBeeld: kirmesfanmopohl

Een kermisachtbaan is beschadigd geraakt bij een ongeluk op de Duitse snelweg. Door een lekke band kwam een vrachtwagen met onderdelen van de rollercoaster Feuer + Eis in de vangrail terecht. Dat gebeurde afgelopen maand op de A7, bij de plaats Ellwangen. De schade loopt in de honderdduizenden euro's.

Feuer + Eis is een verplaatsbare powered coaster van de Duitse firma Mack Rides, gebouwd in 1976. In het verleden heette de 12 meter hoge en 280 meter lange attractie Blauer Enzian. Het ongeval vond plaats op donderdag 21 juli. Daarbij liep de bestuurder van de wagen lichte verwondingen op.

Volgens de politie bedraagt de schade naar schatting 350.000 euro. Het is voorlopig niet mogelijk om de attractie op te bouwen. Na de jaarmarkt in de gemeente Neugersdorf heeft men ook de kermis in Wenden, die komend weekend van start gaat, moeten afzeggen. In de laatstgenoemde plaats is wel een vervanger geregeld: familieachtbaan Coco Beach.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be