Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Ontevreden medewerkers Bobbejaanland weigeren aan het werk te gaan

09-08-2022, 12.54 uur

Een groep ontevreden medewerkers van Bobbejaanland heeft vanochtend geweigerd om aan het werk te gaan. Ongeveer twintig personeelsleden van het Vlaamse attractiepark, werkzaam voor de afdeling horeca, kozen rond 09.30 uur voor een wilde staking. Enkele eetgelegenheden konden vervolgens niet opgestart worden.

"Deze medewerkers hebben aangegeven dat ze niet aan het werk wilden voordat er een goed gesprek zou komen met het management", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Dat heeft toen plaatsgevonden." Even later zijn de deelnemende personeelsleden alsnog aan het werk gegaan.

Enkele grote restaurants werden daarom wat later geopend dan de bedoeling was. "Er was 's ochtends al wel koffie verkrijgbaar. Vanmiddag zullen alle horecalocaties operationeel zijn als gepland, dus onze bezoekers zullen geen last ondervinden van de actie."

Onderlinge relaties
De deelnemende werknemers hadden volgens de voorlichtster geen concrete eisen op het gebied van salarisverhoging of werkdruk. "De problemen betroffen persoonlijke onderlinge relaties op de werkvloer, tussen de verschillende afdelingen." Daar komt extra aandacht voor, zodat de plooien intern gladgestreken kunnen worden.

"We vinden het belangrijk dat iedereen bij Bobbejaanland zich goed voelt, dus we blijven met deze mensen in gesprek." De staking was overigens niet overlegd met een vakbond. Het pretpark is vandaag geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be