Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbezoekers gewond bij ongeluk met zweefmolen in Venray

09-08-2022, 08.30 uurBeeld: Edward-Media

Meerdere bezoekers van de kermis in Venray zijn maandagavond gewond geraakt bij een ongeluk met een zweefmolen. Vijftien personen liepen rond 22.20 uur verwondingen op in de Europe Flyer. De stoeltjes van de tientallen meters hoge attractie raakten de takken van een boom die naast het gevaarte staat.

Kennelijk was er bij het opbouwen van de molen geen rekening gehouden met de boom. De slachtoffers liepen voornamelijk schaafwonden op. Eén van hen moest voor een behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is een onderzoek gestart.

Bij een inspectie werd de attractie technisch veilig bevonden, maar dat geldt niet voor de plek van de attractie. "Er was op de aangewezen locatie te weinig ruimte om de attractie veilig te laten draaien, zo hebben onze inspecteurs vastgesteld", vertelt een NVWA-woordvoerster aan Looopings.

Spanband
"Zij zagen een losgeraakte spanband in de naastgelegen boom hangen, waardoor takken in de draaicirkel van de zweefmolen terecht konden komen. Dit heeft mogelijk het incident veroorzaakt." De exploitant kan mogelijk een boete verwachten. "Omdat hij er wettelijk voor moet zorgen dat een toestel veilig gebruikt kan worden en geen gevaar oplevert voor inzittenden."

De kermis in het centrum van Venray begon afgelopen vrijdag en duurt nog tot en met woensdag. Eigenlijk zou de attractie in kwestie helemaal niet naar Venray komen: de eigenaar van de zweefmolen werd op het allerlaatste moment gecontacteerd om een andere attractie te vervangen.

Dedemsvaart
Europe Flyer arriveerde zondagochtend op de Grote Markt, ter vervanging van de ontbrekende attractie Ballon Voyage. Zaterdagavond stond de zweefmolen nog in het Overijsselse Dedemsvaart. Inmiddels heeft de eigenaar in overleg met de gemeente besloten dat de attractie niet meer opengaat in Venray.

Europe Flyer is volgens de exploitant 40 meter hoog. De kermisattractie werd in 2018 gefabriceerd door het bedrijf AK Rides uit Slowakije.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be