Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Themagebied rond nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre gaat Huyverwoud heten

09-08-2022, 00.00 uur

De nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre, de vervanger van het Spookslot, wordt onderdeel van een nieuw themagebied met de titel Huyverwoud. Dat melden ingewijden aan Looopings. De Efteling denkt bij het ontwikkelen van nieuwe attracties steeds vaker in overkoepelende themadelen. Dat zal bij Danse Macabre wederom het geval zijn.

In het Huyverwoud komen naast de attractie Danse Macabre ook een souvenirwinkel, een toiletruimte en een horecagelegenheid te liggen. Verder wordt bijpassend entertainment geproduceerd. De mysterieuze naam Huyverwoud moet de sinistere sfeer in het gebied benadrukken.

Een woordvoerder van het attractiepark kan het bericht nog niet bevestigen. Tot nu toe heeft de Efteling alleen gemeld dat het Spookslot plaatsmaakt voor een griezelige attractie met de naam Danse Macabre, waarin de gelijknamige muziek van de Franse componist Camille Saint-Saëns terugkeert. In 2024 vindt de opening plaats. Er is één ontwerp naar buiten gebracht.

Tekening
Via Looopings kwam al meer informatie naar buiten. Zo werd duidelijk dat Danse Macabre een huiveringwekkende spookvoorstelling wordt met een bewegend platform en speciale effecten, in de stijl van het Spookslot. Ook lekte een tekening van het exterieur uit.

In het verleden zette de Efteling vrijwel alleen losse attracties neer, zonder samenhang met de omgeving. Daar kwam enkele jaren geleden verandering in. Zo is Symbolica (2017) onderdeel van een themagebied waar ook pannenkoekenrestaurant Polles Keuken bij hoort. Voor familieachtbaan Max & Moritz (2020) werd een Duits dorpje gerealiseerd. Bootjesmolen Sirocco en waterspeelplaats Archipel (2022) zijn ondergebracht in de Wereld van Sindbad.

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be