Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wild- und Freizeitpark Klotten/Cochem

Duits attractiepark weer open na dodelijk ongeval

09-08-2022, 13.39 uurBeeld: kirmesfanmopohl

Een pretpark in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, waar zaterdag een dodelijk achtbaanongeluk plaatsvond, gaat vandaag weer open voor publiek. Drie dagen geleden viel een 57-jarige vrouw uit een rollercoaster in Wild- und Freizeitpark Klotten/Cochem, beter bekend als Klotti Park. Naar aanleiding daarvan bleven de poorten op zondag en maandag dicht.

Reanimatiepogingen haalden niets uit: het slachtoffer overleed ter plaatse. Vandaag zijn bezoekers weer welkom. "De autoriteiten doen nog steeds onderzoek naar de oorzaak van het ongeval", laat het management weten in een verklaring. "De onderzoeken ter plaatse zijn wel afgerond en de betreffende achtbaan is weer vrijgesteld."

Voor de zekerheid heeft men echter besloten om de attractie opnieuw te laten inspecteren door keuringsinstantie TÜV. "De achtbaan blijft daarom nog tijdelijk gesloten." Het gaat om de familieachtbaan Die Heiße Fahrt, een bobsled coaster van de Duitse firma Gerstlauer.

Aangedaan
De personeelsleden van Klotti Park hebben het moeilijk, schrijft het management. "We zijn nog steeds erg aangedaan. Het zal lastig zijn om terug te keren naar het dagelijkse leven. Onze gedachten zijn bij de familie van het slachtoffer, we wensen hen veel sterkte en vertrouwen in deze moeilijke tijden."

Meer Wild- und Freizeitpark Klotten/Cochem
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be