Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling opent nieuw servicegebouw op parkeerplaats

06-08-2022, 15.38 uurBeeld: @VRonckers, @84eric, @Eftelwesley

Bezoekers van de Efteling kunnen voortaan op een andere plek terecht voor het achterlaten van spullen en het huren van rolstoelen, wandelwagens en scootmobielen. De verhuurbalie en garderobe van het attractiepark zijn verplaatst richting de Parkeerpromenade. Daar is een nieuw servicegebouw neergezet.

De locatie is vanaf dit weekend geopend voor publiek. Ook de Souvenir Express werd er ondergebracht. Bezoekers kunnen daar gebruik van maken als ze zelf niet met hun aankopen willen sjouwen. In het verleden bevonden de faciliteiten zich op het Dwarrelplein, samen met de hondenkennel.

Vanwege de komst van het Efteling Grand Hotel is dat gebouw gesloopt. De hondenkennel keerde niet terug. Alle overige faciliteiten werden de afgelopen maanden tijdelijk ondergebracht in entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen. Nu is er een permanent vervangend onderkomen op de parkeerplaats. De bouwplaats voor het hotel bevindt zich erachter.

Reclames
Het nieuwe bouwwerk werd opgetrokken in dezelfde stijl als de rest van het entreegebied, met sobere kleuren, pilaren met pirons en een koperkleurig dak. Lijsten op de buitengevel zijn voorzien van reclameposters en afbeeldingen van de verschillende parkdelen. Op een groot bord staat de tekst "Garderobe & verhuur", met vier icoontjes ernaast.

Er kunnen ook plastic flesjes ingeleverd worden, in ruil voor statiegeld. Even verderop, schuin tegenover het Huis van de Vijf Zintuigen, is sinds kort een toiletgebouw te vinden dat op dezelfde manier werd aangekleed. Verder werd een huisje met frisdrankautomaten verplaatst.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be