Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany denkt na over restylen van twee attracties

09-08-2022, 18.35 uur

Twee attracties in Movie Park Germany staan op de nominatielijst om vernieuwd te worden. Het Duitse pretpark werkt achter de schermen aan plannen voor het restylen van tijdreissimulator Time Riders en dinosimulator The Lost Temple. Dat bevestigt commercieel en creatief directeur Manuel Prossotowicz aan Looopings.

Deze week wordt een publieksenquête verstuurd waarin bezoekers hun wensen voor beide attracties kenbaar kunnen maken. Het is de bedoeling om Time Riders ergens in de komende jaren een nieuw thema te geven, waarschijnlijk in 2024 of 2025.

Time Riders opende in 1996 als Batman Abenteuer. Toen het park de filmrechten van Warner Bros. eind 2004 kwijtraakte, werd de simulator getransformeerd tot een attractie met de Britse acteur John Cleese. Hij speelt de rol van uitvinder Horace Garrison Wells, die bezoekers uitnodigt om zijn tijdmachine te proberen.

Batcave
De oude Batman-verwijzingen zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar. Zo heeft de façade veel weg van Batman-landhuis Wayne Manor. De tweede voorshow oogt als de Batcave. "We zijn er absoluut van op de hoogte dat deze attractie een opknapbeurt verdient en we hebben er al enkele mooie ideeën voor", aldus Prossotowicz. "Maar we willen onze gasten erbij betrekken. Vandaar dat we de enquête lanceren."

Hetzelfde geldt voor The Lost Temple, een attractie uit 2014 die al sinds eind 2019 gesloten is. De simulator van de Engelse fabrikant Simworx staat in het teken van archeologische opgravingen en dinosaurussen. In 2020 en 2021 kon de attractie niet open vanwege de coronamaatregelen. Nu staat de simulator stil vanwege het ontbreken van onderdelen.

Spookhuis
"Door de lange stilstand moeten we bepaalde onderdelen vervangen", legt Prossotowicz uit. De levertijd is een probleem. "Samen met de leverancier hebben we gezocht naar oplossingen en alternatieven, maar we zullen helaas gewoon moeten wachten." Tijdens het halloweenseizoen, dat in september begint, wordt de attractie gebruikt als spookhuis. Men richt zich daarom op een heropening in het voorjaar van 2023, dan nog met het oorspronkelijke concept.

Movie Park heeft de afgelopen jaren al meerdere oude attracties nieuw leven in geblazen. Wildwaterbaan Mystery River werd in 2018 omgebouwd tot Excalibur - Secrets of the Dark Forest. In 2019 heropende waterbaan Bermuda Triangle als Area 51 - Top Secret.

Lucky Luke
Begin 2020, vóór de coronaperiode, waren er nog plannen om hangende achtbaan MP Xpress om te vormen tot Lucky Luke - The Ride: Die Daltons Brechen Aus. Een deel van de coaster werd geverfd, maar het Lucky Luke-thema kwam er nooit. Volgend jaar wordt het decor van stuntshow Crazy Cops New York aangepakt.Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be