Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Directeur Europa-Park blijft anti-overheidsberichten promoten

05-08-2022, 18.50 uur

Michael Mack, de algemeen directeur van het Duitse attractiepark Europa-Park, blijkt een groot liefhebber te zijn van een in opspraak geraakte opiniemaker. De pretparkbaas heeft de afgelopen dagen meermaals zijn waardering uitgesproken voor controversiële Twitter-berichten van Julian Reichelt. Hij staat bekend om zijn anti-overheidssentimenten en complotdenkbeelden.

Mack laat aan de lopende band likes achter onder de omstreden publicaties van Reichelt. Die berichten komen vervolgens voorbij in de tijdlijnen van zijn ruim 16.000 Twitter-volgers. Wie de directeur volgt om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in Europa-Park, wordt nu geconfronteerd met politieke tweets waarin de Duitse regering door het slijk wordt gehaald.

Reichelt was tot oktober 2021 hoofdredacteur van de Duitse sensatiekrant Bild. Hij werd ontslagen na een reeks onthullingen over misdragingen op de werkvloer. Tegenwoordig heeft hij een eigen YouTube-kanaal, waarin hij linkse politici zwartmaakt. Michael Mack is een trouwe kijker: de tweets waarin de video's worden gepromoot, kunnen steevast op zijn like rekenen. Verder heeft Mack de afgelopen dagen geen enkel Twitter-bericht geliket.

Ontslagen
Het is niet duidelijk of Michael Mack begrijpt dat de likes die hij uitdeelt openbaar zijn en automatisch gedeeld kunnen worden met zijn volgers. Verschillende pretparkfans spraken hem al aan vanwege de kwestie. "Hoe kun je deze seksistische Reichelt waarderen als eigenaar van een familiepark?", schrijft iemand. "Bestuurders kunnen ontslagen worden vanwege vertrouwensverlies en imagoschade. Ik zou willen dat Michael Mack Europa-Park niet bezat."

Een ander waarschuwt de directeur voor de impact die zijn acties hebben. "Deze man was zelfs voor Bild te asociaal. Zijn verwarde tweets zijn te afschuwelijk voor woorden. Je beschadigt de merken Europa-Park en Rulantica." Ook een medewerker van Europa-Park doet een duit in het zakje. "Niets onverwachts voor een familie die zelf de coronaregels negeerde. Iedereen heeft recht op een eigen mening, maar het zou beter zijn voor de familie Mack en Europa-Park als Michael zijn Twitter-account kwijtraakt. Herhaaldelijk extreemrechtse berichten promoten is schadelijk."

Excuses
Mack heeft een reputatie op het gebied van het delen van dubieuze denkbeelden. Begin dit jaar bood hij nog zijn excuses aan voor het aanprijzen van een rechts-populistische podcast die een podium biedt aan corona- en klimaatontkenners. Tegelijkertijd bleef hij berichten liken die de inhoud van de podcast onderschrijven. De directeur is goed bevriend met de Franse regisseur Luc Besson, die door meerdere vrouwen beschuldigd werd van seksueel misbruik. Europa-Park werkte intensief met Besson samen voor de attracties Arthur en Eurosat Coastiality.Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be