Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Explosies in twee spookhuizen op de kermis: 40-jarige man aangehouden

04-08-2022, 19.59 uur

De kermis in de Duitse stad Düren is deze week opgeschrikt door een explosie. In het spookhuis Scary House werd dinsdagmiddag een zelfgemaakt explosief tot ontploffing gebracht. Opvallend genoeg gebeurde iets soortgelijks afgelopen maand al op de kermis in Düsseldorf. De politie heeft deze week een verdachte kunnen aanhouden.

Het incident in Düsseldorf vond op zondag 17 juli plaats bij een andere spooktrein, namelijk Geisterstadt. Er zou een plastic fles gevuld met chemicaliën ontploft zijn, waarna de brandweer een onbekende vloeistof aantrof op de baan. Niemand raakte gewond. De attractie kon enkele uren later heropend worden.

In Düren, vlakbij de Nederlandse grens, werd de politie op dinsdag 2 augustus rond 17.00 uur opgetrommeld nadat de eigenaar van kermisattractie Scary House een luide knal hoorde. Er was vervolgens een scherpe geur te ruiken in het spookhuis. Naast de baan werd een gebarsten petfles aangetroffen, met stukken aluminiumfolie.

Beveiligingscamera
De exploitant kon videobeelden van een beveiligingscamera verstrekken aan de politie. Daarop was te zien dat een man iets in een fles perste. Na afloop van de explosie wist hij te ontkomen. Toen het Duitse tv-programma Aktenzeichen XY... Ungelöst aandacht aan de zaak besteedde, meldde de verdachte zich op het politiebureau. Hij heeft echter nog geen verklaring afgelegd. De politie vermoedt dat de man achter beide voorvallen zit.

De veertiger wordt onder andere poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. Naar aanleiding van de gebeurtenissen zijn de regels op de kermis in Düren aangescherpt. Zo worden flessen strenger gecontroleerd en geldt er een verbod op het meenemen van flessen in binnenattracties, zoals het spookhuis.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be