Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland opent metershoge parachute tower in 2023

07-08-2022, 20.38 uur

Toverland opent volgend jaar een valtoren van het type parachute tower. Bezoekers nemen plaats in gondel die op hoge snelheid omhoog en omlaag wordt gebracht met behulp van kabels. De opvallende toren van fabrikant Intamin komt te staan in het middeleeuwse themadeel Avalon.

Dat melden verschillende ingewijden aan Looopings. Toverland bevestigde onlangs dat Avalon in 2023 uitgebreid wordt met vier attracties. Eén daarvan wordt dus de parachute tower. Het gevaarte komt te liggen in de buurt van themarestaurant The Flaming Feather. Binnenkort starten de voorbereidende werkzaamheden.

De leverancier spreekt over een "gecontroleerde vrijevalervaring voor kinderen en volwassenen" en "onvergetelijke panoramische uitzichten". We kennen het attractietype van onder andere Disneyland Paris, waar sinds 2010 een parachute tower in Toy Story-thema te vinden is, onderdeel van Toy Story Playland: Toy Soldiers Parachute Drop.

Bloemen
Dezelfde attractie werd een jaar later toegevoegd aan Hong Kong Disneyland. Het Chinese pretpark Chimelong Ocean Kingdom heeft twee parachute towers onder de noemer Rainforest Drop Towers, aangekleed met bloemen. In het Amerikaanse Disney California Adventure Park en het Japanse Tokyo DisneySea staan kleinere uitvoeringen met de naam Jumpin' Jellyfish.

Toverland zorgt voor een thema dat past bij Avalon. Het verhaal achter het parkdeel gaat over tovenaar Merlijn en ijsheks Morgana. In het gebied liggen nu al wing coaster Fenix en boottocht Merlin's Quest. Door een attractie toe te voegen uit de categorie family thrill, hoopt Toverland de verblijfsduur te verlengen. Van de overige drie nieuwe attracties worden er twee geschikt voor kleine kinderen. Meer details daarover ontbreken nog.

Later moment
Een woordvoerder van het Limburgse themapark kan het bericht over de parachute tower niet bevestigen. "Het is geen geheim dat we druk bezig zijn met de verdere ontwikkeling van Toverland, maar op dit moment doen we nog geen concrete uitspraken over welke attracties er in de toekomst zullen verschijnen", laat hij weten. "Daarover vertellen we onze fans op een later moment graag meer."Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be