Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: onderhoudsbeurt voor Sprekende Papegaai in de Efteling

15-05-2022, 09.28 uur

In het Sprookjesbos van de Efteling ontbreekt momenteel de Sprekende Papegaai. Het sprookjesfiguur uit 1952, dat normaal gesproken te vinden is tussen de Trollenkoning en Raponsje, werd weggehaald voor een onderhoudsbeurt. Er staan bouwhekken om het tafereel heen.

Naast de vogel zijn ook een leien dak en een bordje verwijderd. De Efteling heeft de renovatie niet vooraf aangekondigd. Omdat het slechts om een klein sprookje gaat, wordt er geen melding van de werkzaamheden gemaakt op de online onderhoudskalender.

De papegaai praat normaal gesproken na wat passanten zeggen. Het zeventig jaar oude dier hoort bij een sprookje met de naam Het Stoute Prinsesje, dat door de Efteling zelf bedacht werd. Het verhaal gaat over een prinsesje dat voortdurend anderen napraat. Voor straf wordt ze veranderd in een papegaai.







Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be