Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Vastgelopen trein van Plopsaland-achtbaan Ride to Happiness weer in gebruik

01-05-2022, 15.11 uur

De tweede trein van de achtbaan The Ride to Happiness by Tomorrowland in Plopsaland De Panne wordt weer gebruikt. Vanaf vandaag staan beide treinen van de spectaculaire spinning coaster op de baan. Dat is voor het eerst sinds een trein vastliep op het hoogste punt.

Bezoekers zaten op zaterdag 19 februari meer dan zes uur vast alvorens ze bevrijd konden worden. Dat gebeurde met behulp van een bakje onder een enorme kraan. Ter compensatie ontvingen alle betrokkenen later een Plopsa- en Tomorrowland-pakket ter waarde van vele honderden euro's.

Na het incident bleef de 35 meter hoge attractie een week dicht. Daarna vond de heropening plaats, met slechts één van de twee treinen. "Logboeken hebben aangetoond dat de tweede trein iets trager ging dan de eerste", zei een Plopsa-woordvoerder daar destijds over. "Met de eerste trein is alles in orde."

Mack Rides
De afgelopen weken heeft de Duitse fabrikant Mack Rides zich gebogen over de tweede trein. Wat er precies is aangetroffen, wil Plopsa niet zeggen. "We kunnen enkel bevestigen dat de twee treinen weer werken en dat we de situatie dagelijks in de gaten houden", aldus een voorlichter.

Dankzij de terugkeer van de tweede trein ligt de capaciteit van de rollercoaster een stuk hoger. Dat is gunstig voor de wachttijd. The Ride to Happiness by Tomorrowland is één van de heftigste achtbanen van Europa, met draaiende karretjes, vijf inversies en twee lanceringen. De topsnelheid bedraagt 90 kilometer per uur.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be