Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand staat stil bij dood hoofdontwerper: 'Diep geraakt en geschokt'

27-04-2022, 17.50 uur

Phantasialand heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op het onverwachte overlijden van Eric Daman, de hoofdontwerper van het Duitse pretpark. Een week na de dood van de Vlaming verscheen er een bericht op de socialmedia-kanalen van Phantasialand. Daarin wordt Daman, die verantwoordelijk was voor alle recente toevoegingen in het park, geprezen om zijn "onnavolgbare creatieve handtekening".

"We zijn diep geraakt en geschokt door het plotselinge overlijden van Eric Daman", valt te lezen in de verklaring van het attractiepark op Facebook en Instagram. "Met zijn enorme artistieke talent heeft hij decennialang een beslissende rol gespeeld bij het gestalte geven aan wat Phantasialand vandaag de dag is geworden. Hij doorzag de visie van het bedrijf als geen ander."

Daman was de man achter themawerelden als Wuze Town, Mexico, Klugheim en Rookburgh. "Met Eric Daman verliezen we niet alleen een uniek persoon, die ons met zijn ongeëvenaarde inventieve scheppingskracht ontzettend veel heeft gegeven, maar ook een waardevolle partner met een passie voor het buitengewone. We zijn dankbaar voor de vele jaren die we met hem beleefd hebben en voor wat hij voor ons heeft gecreëerd."

Unieke kunstenaar
De creatieve ziel van "deze unieke kunstenaar" leeft voort in de themawerelden die hij ontwierp, aldus Phantasialand. "De werelden die hij met zijn ontwerpen creëerde, hebben een plek diep in onze harten veroverd. Zijn verhalen zullen met behulp van onze belevingen keer op keer opnieuw verteld worden." Het attractiepark wenst de nabestaanden van Daman tot slot veel sterkte.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be