Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stapt af van tijdslots voor dagbezoekers

26-04-2022, 18.34 uur

In de Efteling is het reserveren van een tijdvak voor dagbezoekers vanaf vandaag niet meer nodig. Het attractiepark stopt na twee jaar met het hanteren van tijdslots. Dat systeem werd in coronatijd geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat niet iedereen tegelijk arriveerde. Het moest drukte bij de ingang voorkomen.

Ook na het opheffen van de coronamaatregelen hield men er in eerste instantie aan vast. Daar komt nu verandering in. "Op dit moment kunnen we weer meer gasten tegelijk door de poorten naar binnen laten gaan", luidt de uitleg. "De tijdssloten zijn daardoor niet meer nodig." Na een onderhoudsbeurt is entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen sinds gisteren weer in gebruik.

Het vooraf vastleggen van een datum - zonder een aankomsttijd - blijft voorlopig wel noodzakelijk. De Efteling kan op die manier op voorhand inschatten hoe druk het wordt, zodat de personeelsplanning erop aangepast kan worden. "Als je een reservering maakt, kunnen we ons nog beter voorbereiden op jouw bezoek", laat het park weten.

Abonnementhouders
Tijdslotreserveringen voor toekomstige bezoekdagen zijn automatisch omgezet in reserveringen voor de volledige dag. De regel geldt alleen voor daggasten met een los entreebewijs. Verblijfsgasten en abonnementhouders hoeven al maanden geen reservering meer te plaatsen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be