Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bezoekersaantal Efteling omhoog in 2021 ondanks meer gesloten dagen

26-04-2022, 12.14 uur

Het bezoekersaantal van de Efteling kwam in 2021 hoger uit dan in 2020, hoewel het attractiepark op meer dagen gesloten was. Door verschillende lockdowns bleven de poorten afgelopen jaar op 151 van de 365 dagen dicht. Een jaar eerder waren bezoekers op 98 van de 366 dagen niet welkom.

Toch steeg het bezoekersaantal met 14 procent, van 2,9 miljoen in 2020 naar 3,3 miljoen in 2021. Het cijfer ligt nog wel 38 procent lager dan in het laatste normale jaar: in 2019, toen van corona nog geen sprake was, noteerde de Efteling 5,3 miljoen bezoekers.

De toename van het bezoekersaantal zorgde in combinatie met bezuinigingen voor een positief bedrijfsresultaat. Directeur Fons Jurgens spreekt over "een bijzonder jaar". "We zijn gestart én geëindigd met gesloten deuren." Wel beleefde het park "een mooi hoogseizoen". "In het najaar was er zelfs een periode zonder maatregelen, wat alle collega's erg goed deed."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be