Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-attractie Symbolica tijdelijk dicht: Pardoes raakt hoofd kwijt

23-04-2022, 19.42 uur

Symbolica in de Efteling is vanmiddag even gesloten geweest om een opvallende reden. Eén van de Pardoes-animatronics in de darkride was zijn hoofd verloren, bevestigen ingewijden aan Looopings. Om het euvel te verhelpen, werd dat attractie stilgezet.

Het gaat om de Pardoes in de Koningszaal-scène, de op één na laatste scène van de darkride. Daar staat de toverende nar normaal gesproken te zwaaien met zijn Twinkeltoorts op een lange tafel vol taarten en andere lekkernijen. De Efteling-mascotte werd plotseling onthoofd voor de ogen van passerende bezoekers.

Symbolica kon relatief snel heropend worden, nadat het hoofd van de Pardoes-pop weer provisorisch op zijn romp werd bevestigd. De robot staat wel tijdelijk stil, zo is te zien op een video van na het voorval. Pardoes' stem - ingesproken door dj en acteur Joey van der Velden - klinkt nog wel. "Dans!", roept hij onder meer.

Amerikaans
Het zogeheten Paleis der Fantasie opende vijf jaar geleden. Sindsdien is de attractie nog geen enkele dag dicht geweest voor groot onderhoud. De acht belangrijkste animatronics van Symbolica, waaronder vier van Pardoes, zijn geleverd door het Amerikaanse bedrijf Garner Holt.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be