Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland-restaurant The Flaming Feather dicht door personeelstekort

24-04-2022, 16.51 uur

Toverland is nog altijd op zoek naar horecapersoneel om te voorkomen dat eetgelegenheden gesloten moeten blijven. Het gebeurt regelmatig dat kraampjes onbemand zijn en om die reden niet open kunnen. Gisteren - zaterdag 23 april - was het grote bedieningsrestaurant The Flaming Feather zelfs volledig dicht.

The Flaming Feather is het grootste restaurant in het Limburgse attractiepark en de enige locatie met bediening aan tafel. Het etablissement ligt in het middeleeuwse themagebied Avalon, tussen wing coaster Fenix en boottocht Merlin's Quest.

In het verleden was de populaire horecalocatie al vaker dicht op rustige doordeweekse dagen. Tegenwoordig moeten bezoekers het themarestaurant soms ook missen op weekenddagen. En dat terwijl het afgelopen zaterdag uitstekend weer was en dit weekend valt in zowel de Duitse paasvakantie als de Nederlandse meivakantie.

Uitzendbureaus
Toverland zou dat zelf liever ook anders zien. "Net als de rest van Nederland blijven ook wij druk op zoek naar voldoende personeel", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "We werken daar met man en macht aan." Zo zette Toverland al uitzendbureaus in en helpen kantoormedewerkers regelmatig mee op de werkvloer.

The Flaming Feather is een verhaal apart, omdat er gespecialiseerd personeel nodig is voor de bediening en de keuken. "Ik zou dan ook iedereen willen oproepen: lijkt het je leuk om in een bourgondische omgeving mensen blij te maken, solliciteer dan direct, want we kunnen alle hulp goed gebruiken."

Oliebollenkraam
De voorlichtster benadrukt dat andere horecapunten wel dagelijks geopend zijn, waaronder de Waldstube in themadeel Wunderwald en Katara Plaza in de Magische Vallei. Daar zijn onder meer snacks, burgers, broodjes, ijsjes en pizza's verkrijgbaar. Verder verscheen bij de ingang van Avalon een nieuwe oliebollenkraam.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be