Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Video: Toverland opent vernieuwde waterbaan Expedition Zork

23-04-2022, 12.33 uur

In Toverland is de vernieuwde waterbaan Expedition Zork vanaf vandaag weer geopend voor publiek. De afgelopen maanden onderging de 15 meter hoge boomstamattractie een metamorfose, waarbij met name het buitengedeelte werd opgeknapt. Dat gebied oogt nu als een Tirolerdorpje. Verder kwam er een nieuwe binnen- en buitenwachtrij. Nog niet alle decors zijn af.

Toverland spreekt voorlopig dan ook over een testfase. "Maar Expedition Zork is dusdanig populair dat we de attractie in de tussentijd wel willen openstellen voor onze gasten", vertelt een woordvoerster. Het kan voorkomen dat de waterattractie nog tijdelijk gesloten moet worden in verband met werkzaamheden. Op een later moment vindt de officiële opening plaats.

Expedition Zork draait nu om uitvinder Maximus Müller, net als de nabijgelegen bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn. Volgens het verhaal gaan bezoekers als expeditieleden op zoek naar het moeraswezen Zork. Het baanverloop - met twee liften en twee afdalingen - veranderde niet. Wel kwam er een nieuwe overdekte scène, die nog afgewerkt moet worden.

Splash zone
Het eerste gedeelte van de attractie bevindt zich in de Wunderwald-hal. Daarna gaan de boten naar buiten. Bij de grootste afdaling realiseerde Toverland een splash zone waar toeschouwers ervoor kunnen kiezen om nat te worden. De loods wordt voortaan deels aan het oog onttrokken dankzij een heuvel met rotswerk en bomen. Daar verscheen ook een dubbele interactieve ballenbaan met de naam Maximus' Wunderball. Eén bal kost 4 euro.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be