Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Verontwaardiging over dagelijks feestmoment Efteling: 'Opeenstapeling van verbijsterende beslissingen'

22-04-2022, 22.59 uurBeeld: eftelingfan

Het dagelijkse feestmoment in de Efteling slaat helemaal nergens op en moet zo snel mogelijk stoppen. Tot die conclusie komt pretparkkenner Erwin Taets in een aflevering van de langlopende podcast Ochtend in Pretparkland. Medewerkers van de Efteling voeren dit jaar dagelijks een dansje op om het zeventigjarig jubileum te vieren.

Taets heeft er met verbazing en afschuw naar staan kijken. Hij spreekt over "een verjaardagsfeestje van de Lidl of van de Action". "Het is een opeenstapeling van verbijsterende beslissingen waarvan je eigenlijk niet goed kunt begrijpen dat ze na die dronken avond in het café de volgende ochtend ooit serieus besproken zijn op een marketingoverleg."

In de Efteling klinkt tegenwoordig elke dag om 16.00 uur een speciaal gecomponeerd verjaardagslied. Daarop leggen personeelsleden op verschillende plekken het werk neer om buiten een dansje op te voeren. Taets wist niet wat hij zag én hoorde. "Uit de speakers van alle plekken in het park komt een smakeloos verjaardagsnummer geschald, ook bijvoorbeeld in wachtrijen waar anders themamuziek gespeeld wordt."

Ongemakkelijk
Ondertussen krijgen bezoekers vlaggetjes, hoedjes en toeters uitgedeeld, met de boodschap: maak er zelf maar een feestje van. Ontzettend ongemakkelijk, aldus de pretparkdeskundige. Bovendien wordt het nummer geïntroduceerd met trompetgeschal van Russische componist Tsjaikovski. "Want niet alleen de Efteling, maar ook Poetin wordt dit jaar 70 jaar natuurlijk", sneert Taets.

Los van het abominabele niveau is het feestje ook nog eens bijzonder klantonvriendelijk, merkte Taets toen hij om 16.00 uur in een pannenkoekenrestaurant zat. "We werden letterlijk aan tafel aan ons lot overgelaten omdat het personeel, dat onze bestelling moest opnemen, buiten een dansje wilde gaan doen. En dat terwijl het druk was en ons bij binnenkomst, toen we naar de tafel werden gebracht, gevraagd werd om ons bezoek te beperken tot 45 minuten." Onbegrijpelijk, vindt Taets. "Ga dan niet dansen hè!"

Zelfrespect
De boze podcastmaker benadrukt dat hij het Kaatsheuvelse attractiepark een warm hart toedraagt. Ook snapt hij dat er na de magere coronajaren weinig budget was voor iets echt spectaculairs. "Maar komaan Efteling, heb eens wat meer zelfrespect. Dit verjaardagsfeestje is echt alle schroom voorbij."

Tot slot richt Taets zich direct tot de Efteling-directie. "Niemand wil dit! Geen bezoeker verwacht dit! En je personeel staat met rooie kaken te dansen terwijl de bezoeker zijn hoofd fronst en een story op Instagram plaatst met hashtag '46 euro'. Stop dit! Ik wil mijn pannenkoek, nu! En niet na een dansje!"


Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be