Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisattractie in Barendrecht tijdelijk gesloten na ongeluk

22-04-2022, 12.16 uurBeeld: @AmbuTomTom

De Break Dance op de kermis in Barendrecht is tijdelijk gesloten geweest op last van de autoriteiten. Woensdagmiddag vond er een ongeluk plaats met de molen, waarbij een plaat losschoot en een omstander raakte. Een meisje hield er een schram en een gescheurde broek aan over.

"Deze is niet veilig", schreef een kermisbezoeker woensdag op Twitter bij een foto van de attractie. "Er vloog net een plaat van af tussen de mensen. Gelukkig is mijn zoontje net niet gewond geraakt. Bizar." Volgens de ooggetuige ging het om een onderdeel van 100 bij 20 centimeter.

"De plaat is na onderhoud kennelijk niet goed vastgezet", vertelt een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan Looopings. Na het incident is het probleem verholpen door de exploitant. "De gemeente heeft dat vervolgens gecontroleerd en bevestigd."

Toestemming
Op donderdagmiddag rond 17.00 uur gaf de NVWA toestemming om de Break Dance te heropenen. Sindsdien is de attractie weer in gebruik. De kermis in Barendrecht duurt nog tot en met Koningsdag, woensdag 27 april.

Eigenaar Frank Zuidema laat aan het Barendrechts Dagblad weten dat hij het voorval "heel vervelend" vindt. "Ik doe dit al dertig jaar en dit is mij nog nooit overkomen. Ik hoop in contact te kunnen komen met het meisje en haar moeder."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be