Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Duitse kermisexploitant vrijgesproken na dodelijk ongeluk

09-04-2022, 14.39 uur

Een Duitse kermisexploitant is vrijgesproken van doodslag. Bij een ongeluk met de attractie Playball kwam in 2019 een 29-jarige medewerkster om het leven op de kermis van Potsdam. De rechtbank acht niet bewezen dat de exploitant schuldig is aan het incident.

De 49-jarige vrouw zat op 29 september 2019 achter de knoppen van Playball, een kantelende draaischijf met tollende karretjes. Na het einde van de rit kwam de attractie plotseling weer in beweging. Eén medewerker kon zich aan het platform vasthouden, maar zijn collega - tevens verloofde - werd van de molen geslingerd. Ze viel enkele meters naar beneden.

Het slachtoffer overleed ter plekke. De officier van justitie beschuldigde de exploitant van het per ongeluk starten van Playball omdat ze in een gesprek verwikkeld was. In een eerder stadium werd de vrouw daarom veroordeeld tot tien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Technisch mankement
Volgens haar advocaat moet het ongeluk echter veroorzaakt zijn door een technisch mankement. Er zijn geen getuigen die zagen dat de vrouw de attractie in beweging zette. Toen de molen begon te draaien, is bovendien tevergeefs geprobeerd om het apparaat te stoppen. De rechter ging dus in die uitleg mee.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be