Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Achtbaankarretjes botsen op elkaar in Parijs: zes gewonden

21-04-2022, 12.55 uurBeeld: Theme Park Worldwide

Op een megakermis in de Franse hoofdstad Parijs zijn afgelopen zaterdag zes mensen gewond geraakt. Ze zaten in de achtbaan Infernal Toboggan toen twee karretjes op elkaar botsten.

Het ongeluk vond plaats tijdens Foire du Trône, de grootste kermis van Frankrijk. Een groep vrienden van 20 tot 35 jaar oud maakte vlak voor middernacht een ritje in Infernal Toboggan toen het misging. Vier van hen konden na de botsing ter plaatse aan hun verwondingen worden geholpen. Twee anderen moesten naar het ziekenhuis.

Volgens de krant Le Parisien wijst voorlopig politieonderzoek uit dat er sprake was van een menselijke fout. De operator van Infernal Toboggan zou het wagentje van de vriendengroep te vroeg de baan op hebben gestuurd, waardoor hij op zijn voorganger botste. De betreffende medewerker zou zijn fout toegeven.

Onderzoek
De afgelopen twee jaar kon Foire du Trône vanwege de coronacrisis niet doorgaan. De huidige, 1062e editie duurt nog tot en met maandag 6 juni. Infernal Toboggan blijft voorlopig gesloten voor nader onderzoek.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be