Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjeswonderland Enkhuizen

Columnist kraakt Sprookjeswonderland Enkhuizen af: 'Daar zet ik geen voet meer binnen'

16-04-2022, 14.23 uur

Columnist Marcel van Roosmalen heeft het helemaal gehad met Sprookjeswonderland Enkhuizen. Het Noord-Hollandse pretpark viel niet bepaald in de smaak bij de cynische schrijver. Dat vertelt hij in een aflevering van zijn podcast Weer een dag, die hij maakt met Gijs Groenteman.

Van Roosmalen lijkt het sowieso niet zo te hebben op attractieparken in het algemeen. "Je betaalt je kaal, ze trekken je helemaal leeg en het is al zeventien jaar van tevoren volgeboekt. Het is enige wat nog kan, is Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Nou, daar ben ik één keer geweest en daar zet ik geen voet meer binnen."

Wat trof de columnist daar aan? "Sprookjeswonderland is een hele slechte Efteling. Dat durf ik wel te zeggen." Zijn kinderen waren wel enthousiast. "Ze zitten op een leeftijd: geef ze een frietje en ze zijn blij. Maar ik ben iemand die door de karikaturen van Roodkapje heenkijkt."

Slechte poppen
Er blijft dan weinig over. "Dan denk ik: wat een slechte poppen. Wat een klein schommelschip, dat kan beter, dat kan groter. Wat een vieze frietjes. Zo kijk ik." Toen Van Roosmalen vorig jaar in Sprookjeswonderland was, werd hij bovendien nat gespoten naast een terras vol mensen. "Toen is jouw haat tegen Sprookjeswonderland ontstaan", concludeert co-presentator Groenteman.


Meer Sprookjeswonderland Enkhuizen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be