Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Limburgse attractiebouwer Vekoma werkt niet meer voor Russische pretparken

22-04-2022, 20.58 uur

De wereldberoemde Nederlandse attractiebouwer Vekoma heeft alle leveringen voor Russische pretparken tot nader order opgeschort. Vanwege de oorlog in Oekraïne doet het Limburgse bedrijf voorlopig geen zaken met Rusland, zelfs als er reserveonderdelen nodig zijn voor bestaande achtbanen.

Dat bevestigt een woordvoerster van de fabrikant aan Looopings. In Rusland staan twee rollercoaster afkomstig van Vekoma: een giant inverted boomerang in Sochi Park - gebouwd ter ere van de Olympische Winterspelen in 2014 - en een achtbaan met een dubbele kurkentrekker in Wonder Island, gelegen in Sint-Petersburg.

Bovendien wordt er in Moskou nog gewerkt aan een attractiepark met twee Vekoma-banen die dit jaar open zouden gaan: een junior coaster en een boomerang coaster. Het is de vraag of beide banen in gebruik genomen kunnen worden.

Interesse
"Nieuwe en lopende projecten in Rusland zijn op pauze gezet, daarbij uiteraard rekening houdend met alle maatregelen en restricties vanuit de overheid", vertelt de Vekoma-voorlichtster. Er is volgens haar wel degelijk interesse voor Vekoma-producten vanuit Rusland, maar de firma uit het dorpje Vlodrop moet nee verkopen.

"We zien dat er plannen zijn voor nieuwe pretparken in Rusland en ontvangen aanvragen voor reserveonderdelen. Echter maken we op dit moment pas op de plaats en wordt er niets geleverd."

Twee maanden
De oorlog tussen Rusland en Oekraïne duurt nu al bijna twee maanden, nadat het leger van de Russische president Vladimir Poetin op 24 februari het buurland binnenviel. Er vielen al duizenden doden.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be