Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Gardaland twijfelt over toekomst van bizarre achtbaan

20-04-2022, 12.28 uur

Eén van de meest bizarre achtbanen van Europa gaat dit jaar niet open. Het Italiaanse pretpark Gardaland heeft besloten om de rollercoaster Sequoia Magic Loop tot nader order gesloten te houden, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. De toekomst van de attractie is onzeker.

Sequoia Magic Loop opende in 2005 als Sequoia Adventure. Het gaat om een achtbaan van het type screaming squirrel, gebouwd door fabrikant S&S. De baan, vormgegeven als een soort knikkerbaan, bestaat uit een kettinglift naar 30 meter hoogte, gevolgd door drie langgerekte inversies. Passagiers hangen tijdens de rit secondenlang op zijn kop.

In 2017 en 2018 was de attractie al gesloten. Daarna volgde een naamswijziging en kwam er een nieuw thema. Nu is Sequoia Magic Loop wederom dicht. "De attractie zal niet beschikbaar zijn dit seizoen", meldt de voorlichtster.

Gastervaring
Wordt de achtbaan na zeventien jaar afgebroken? "Gardaland overweegt verschillende oplossingen om de gastervaring te verbeteren. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen." Op de website van het park komt de attractie al niet meer voor.

Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be