Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris deelt oude plattegronden uit op dertigste verjaardag

12-04-2022, 19.43 uurBeeld: @WDWNT, @DLPReport

Disneyland Paris heeft vandaag gezorgd voor een nostalgisch terugblik. Op de dertigste verjaardag van het Disney-resort ontvingen bezoekers bij binnenkomst een bijzondere parkplattegrond, afkomstig uit 1992. De oude kaart laat zien hoe het Disneyland Park oogde op de openingsdag, dertig jaar geleden.

Dat is vrij confronterend, want in de afgelopen drie decennia is het park nauwelijks veranderd en kwamen er bijna geen noemenswaardige attracties bij. Oplettende fans zullen zien dat de achtbanen Indiana Jones and the Temple of Peril (1993) en Hyperspace Mountain (1995) ontbreken.

In 2006 werd een 360 gradenfilm vervangen door Buzz Lightyear Laser Blast. Door de folder open te klappen, verschijnt de actuele plattegrond. Daarbij worden verschillende anekdotes en feitjes over verborgen details in het park vermeld.

Erehaag
Vanwege de verjaardag openden de poorten van het Disneyland Park vanochtend extra vroeg: al om 08.30 uur. In themagebied Main Street werd het publiek ontvangen met een erehaag van uitzinnige medewerkers, zwaaiend met vlaggetjes. Later vond op het plein voor het kasteel van Doornroosje meerdere keren een flash mob plaats.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be