Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Gert Verhulst houdt bezoekersaantallen Plopsaland nauwlettend in de gaten: 'Als er één bijkomt, wordt hij blijer'

12-04-2022, 18.54 uur

Studio 100-baas Gert Verhulst wil precies weten wat er gebeurt in zijn pretparken en hoeveel mensen er binnen zijn. Dat heeft hij toegegeven in een aflevering van de Vlaamse tv-quiz De Slimste Mens ter Wereld, waar Verhulst jurylid is. Hij werd in een oudere uitzending - die momenteel viral gaat op TikTok - geconfronteerd met een attractie in een Duits pretpark die aangepast moest worden.

Ook in de Plopsa-parken van Verhulst loopt niet altijd alles op rolletjes. Zo zaten bezoekers onlangs ruim zes uur vast in een stilgevallen achtbaan. "Ja, er valt weleens iets stil", zegt Verhulst droogjes. "Dan zitten mensen bijvoorbeeld 30 meter hoog vast, ja. En dan moet je die eruit halen, het liefst."

Wordt de grote baas dan direct op de hoogste gesteld? "Ja, ik weet altijd alles onmiddellijk. Als er iets gebeurt in het park, ik weet dat onmiddellijk." Vervolgens begint medejurylid James Cooke zich ermee te bemoeien. Hij onthult dat Verhulst op zijn smartphone realtime de bezoekerscijfers kan bekijken, waarbij hij de kassa al hoort rinkelen bij elke extra persoon.

Ticker
"Hij heeft ook zo'n app, dan kan-ie de bezoekersaantallen zien", aldus Cooke. "Dat is zo'n ticker. En als er één bijkomt, wordt hij blijer. In de zomer is altijd zo: refresh, refresh, ja, ja, ja! Tsjing, tsjing, tsjing, tsjing, tsjing, tsjing, tsjing!" Verhulst kijkt vervolgens allesbehalve vrolijk. Toch moet hij uiteindelijk toegeven dat het verhaal klopt, tot grote hilariteit van het publiek en presentator Erik Van Looy.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be