Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Teckels opgesloten in auto op parkeerplaats Toverland: 'Ongelofelijk'

12-04-2022, 20.24 uur

De politie heeft maandagmiddag twee teckels bevrijd uit een auto op de parkeerplaats van Toverland. Een bezoeker van het Limburgse attractiepark had de honden achtergelaten in een wagen, die in de volle zon geparkeerd stond.

"Het mag inmiddels duidelijk zijn dat dit not done is", laat de politie van de gemeente Horst aan de Maas weten op Instagram. "In een afgesloten auto is weinig luchtcirculatie en de temperatuur loopt heel snel op tot gevaarlijke hoogte." Om oververhitting te voorkomen, werd er een ruit ingeslagen.

"De baasjes kunnen een proces-verbaal verwachten, en meteen een nieuwe ruit bestellen." Er is volgens de politie nog gekeken naar alternatieven voor het breken van de ruit, om schade aan het voertuig te voorkomen. "Dit mocht niet baten." Het voorval wordt door een wijkagent "ongelofelijk" genoemd.

Omroepsysteem
Een woordvoerster van Toverland vult aan dat parkeerwachters van het park altijd alert zijn op honden in auto's. "Wij roepen de eigenaren vervolgens om via het omroepsysteem. Komt daar binnen afzienbare tijd geen gehoor op, dan zijn we genoodzaakt om de politie te bellen." Toverland beschikt niet over een eigen hondenkennel.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be